FOTO: V handlovskej umeleckej škole krstili už dvanástu knižku pre deti od Anny Kittel Gürtlerovej


FOTO: V handlovskej umeleckej škole krstili už dvanástu knižku pre deti od Anny Kittel Gürtlerovej
Galéria: 14 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Handlová

Mnoho učiteľov má veľa príbehov a skúseností s deťmi, ktoré stoja za vypočutie. Práca s nimi ich inšpiruje, motivuje a dokonca viacerí v práci s deťmi nájdu svoju vášeň. Vtedy sa jedinečné detské myšlienky môžu pretaviť aj do vzniku knižného titulu.

Podľa slov spisovateľky a zároveň učiteľky v základnej umeleckej škole Anny Gürtlerovej, je úžasné, keď deti tvoria bez strachu, že niečo pokazia. Vtedy môžu tvoriť voľne a vedia nechať svoje myšlienky a nápady plávať bez hraníc. Aj to inšpirovalo spisovateľku k novej knihe.

V stredu 24. mája sa v handlovskej základnej umeleckej škole konalo uvedenie dvanástej knihy spisovateľky Anny Kittel Gürtlerovej. Informovalo o tom mesto Handlová vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.


Sloboda myslí detí a ich tvorivosti ju inšpirovala ku knihe, ktorú vraj písala najdlhšie, 23 rokov. Útla zbierka detských kresieb, detských otázok, videnia sveta i novotvarov slov na takmer 70 stranách príjemne pobaví,“ uviedlo mesto.

Kniha Ale, Ela! nesie meno autorkinej dcéry, ktorá knižku prišla pokrstiť priamo na jej meniny. Krstila ju odrezkami z ostrúhaných farebných pasteliek. Ku krstu sa pridalo aj čítanie úryvkov z novej knižky a nechýbalo ani vystúpenie talentovaných žiakov základnej umeleckej školy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu