FOTO: Veľký deň pre Ilavu. V meste majú od dnes svoje „malé Apollo“


FOTO: Veľký deň pre Ilavu. V meste majú od dnes svoje „malé Apollo“
Galéria: 8 fotiek
Foto: archív mesto Ilava

Ilavčania sa konečne dočkali a nový most bol úspešne osadený. Podľa primátora mesta  Viktora Wiedermanna je dnešok významný deň pre mesto Ilava. „Dochádzalo k situáciám, kedy zaplavilo železničný podjazd, obyvatelia Sihote boli odrezaní od sveta. Keď bude most sfunkčnený, táto situácia sa vyrieši,“ dodal V. Wiedermann. Ten nový most dokonca prirovnal k jednému z mostov v Bratislave a nazval ho „malým Apollom“.

V ranných hodinách sa začalo s prekládkou takmer 160 tonového mosta. Obrovskú konštrukciu presunul na miesto 60 metrov vysoký žeriav. Ťažké komponenty žeriava na miesto prekládky priviezlo až 40 kamiónov.  Primátor mesta zároveň dodal, že celý postup je unikátny.


Výnimočnú udalosť si nenechalo ujsť ani mnoho domácich. „Chodím sem so psíkom. Celý týždeň to tu chystali. Bol som zvedavý, ako sa podarí most zložiť na miesto, ale išlo to celkom rýchlo. Som rád, že už to bude hotové a že budeme tadiaľto konečne prechádzať,“ povedal dôchodca Jozef z Ilavy.


Ako doplnil Trenčiansky samosprávny kraj na sociálnej sieti, most zatiaľ nebude sprejazdnený, po položení budú pokračovať ďalšie stavebné práce. Otvorenia by sa Ilavčania mali dočkať už čoskoro.

Mesto Ilava na svojich stránkach upresnilo, že k uzavretiu mosta došlo  27. novembra 2018. Župa sa spolu s vedením mesta v roku 2020 obrátila aj na vtedajšieho predsedu vlády Slovenskej republiky Petra Pellegriniho a v otvorenom liste ho žiadali o pomoc s riešením havarijnej situácie.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu