Policajti pri kontrolnej akcii na diaľnici odhalili 28 priestupkov. Zo 700 vodičov nenafúkal ani jeden


Foto: Policajti pri kontrolnej akcii na diaľnici odhalili 28 priestupkov. Zo 700 vodičov nenafúkal ani jeden
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Na odpočívadle diaľnice D1 Hrádok v smere na Bratislavu sa včera uskutočnila dopravno –bezpečnostná akcia zameraná na kontrolu zákazu požívania alkoholu za volantom, dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy, používania bezpečnostných pásov a zádržných systémov, kontrolu diaľničných známok a iných predpisov.

Trenčianski policajti kontrolovali aj prepravované drevo, tovar a zvieratá, taktiež dodržiavanie predpisov o organizácii pracovného času v doprave. Bezpečnostná akcia prebehla od 9:00 hod. do 13:00 hod., pričom policajti odbavili celkovo 701 vodičov. Všetci sa podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Z celkového počtu kontrolovaných vozidiel zistili 28 priestupkov.



„Diaľničnú známku nemalo v poriadku 13 vodičov, na úseku organizácie pracovného času boli zistené štyri prípady porušenia zákona. Zlý technický stav vozidla bol zistený až v 17 prípadoch. Polícia v troch prípadoch zadržala osvedčenie o evidencii vozidla,“ uviedla krajská polícia na sociálnej sieti.

Kontrolovali aj z Finančnej správy či Inšpektorátu práce

Bezpečnostná akcia sa uskutočnila v spolupráci s Finančnou správou, Inšpektorátom práce v Trenčíne, Slovenskou Lesnícko – drevárskou inšpekciou, Regionálnou veterinárnou a potravinovou správou a Národnou diaľničnou spoločnosťou, a.s..

Inšpektorát práce spolu s Finančnou správou zistili dokopy desať porušení zákona a Slovensko Lesnícko – drevárska inšpekcia odhalila ďalšie dva prípady. Polícia informuje, že v podobných akciách plánuje v Trenčianskom kraji pokračovať aj v budúcnosti, aby zodpovední vodiči neťahali za kratší koniec.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu