Zo zákazu šoférovania si ťažkú hlavu nerobil. Posilnený alkoholom vyrazil aj tak na cesty


Foto: Zo zákazu šoférovania si ťažkú hlavu nerobil. Posilnený alkoholom vyrazil aj tak na cesty Foto: archív Polícia SR-Trenčiansky kraj

Štyridsiatnik sa vôbec nepoučil. Potom, čo mu bol len pred pár dňami uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá a udelená 500 eurová pokuta, sadol za volant opäť. Okrem toho, že uložený trest nerešpektoval, dopustil sa aj ďalších skutkov.

„Hliadka Diaľničného oddelenia Policajného zboru Trenčín zastavila a kontrolovala v utorok na diaľnici D1 v smere od Bratislavy na Žilinu vodiča, a to z dôvodu, že jazdil rýchlosťou 166 km/h. Na výjazde z diaľnice pri Novom Meste nad Váhom bol podrobený dychovej skúške, ktorá skončila krátko po jedenástej  hodine s výsledkom 1,98 promile alkoholu,“ uverejnila polícia na sociálnej sieti.

To nebolo ale ani zďaleka všetko. Vodič policajtom nepredložil vodičský ani občiansky preukaz. Lustráciou v informačných systémoch polície bol vodič stotožnený a navyše bolo zistené, že má uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá každého druhu na obdobie dvoch rokov,“ dodala polícia.

Muž putoval do cely policajného zaistenia a po vykonaní potrebných procesných úkonov bol obvinený z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenie výkonu úradného rozhodnutia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu