FOTO: Na Trenčianskom hrade zasahovali hasiči. Dostať sa tam s technikou je ale riadna fuška


FOTO: Na Trenčianskom hrade zasahovali hasiči. Dostať sa tam s technikou je ale riadna fuška
Galéria: 12 fotiek
Foto: archív Trenčiansky hrad

Trenčiansky hrad v minulosti už viackrát vyhorel. V utorok dopoludnia ho opäť obsadili hasiči. Našťastie išlo o cvičný poplach. Návštevníkom dominanty Trenčína sa tak naskytol nevšedný pohľad. „Hasičský a záchranný zbor z Trenčína dnes v rámci cvičenia simuloval hasenie požiaru v budove kasárne na Trenčianskom hrade,“ uverejnil Trenčiansky hrad na sociálnej sieti.

„Ako iste viete, hradné brány boli kedysi stavané na rozmery panských kočov, nie modernej hasičskej techniky a tak si zásah na našom hrade vyžaduje špeciálny postup. Hasiči sa ani s najmenšou cisternou cez hradné brány nedostanú, a preto dnes preverili možnosť hasenia požiaru na hrade z hydrantu pod 1. hradnom bránou,“ opísali zásah trenčianskych hasičov na dominante mesta.

„Ako sa hovorí, ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku, ale aj tak si želáme, aby takýto zásah nebol nikdy potrebný a požiar hradu sa už nikdy nezopakoval. Ďakujeme hasičom za dnešnú spoluprácu na hrade, ale hlavne, za ich neoceniteľnú, každodennú pomoc pri ozajstných zásahoch, ktoré život prináša,“ adresovalo Trenčianske múzeum, pod ktoré hrad spadá, slová vďaky hasičom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu