Po cestách Považskej Bystrice už premával vianočný, Valentínsky a teraz k nim pribudol ďalší tematický autobus


Foto: Po cestách Považskej Bystrice už premával vianočný, Valentínsky a teraz k nim pribudol ďalší tematický autobus Foto: Mesto Považská Bystrica

To, že marec je mesiacom kníh sa v  Považskej Bystrici nedá prehliadnuť. Ulice mesta tam brázdi knižný autobus. Jeho súčasťou nie sú len nakreslené rozprávkové postavičky a príbehy detí, ktoré si cestujúci môžu počas jazdy prečítať, ale je tam aj pojazdná knižná búdka. Informovalo o tom mesto na svojich stránkach.

Ako doplnil primátor mesta Karol Janas, v považskobystrických autobusoch už bola vianočná výzdoba, Valentínska výzdoba a teraz pribudla výzdoba venovaná mesiacu knihy. „Nadväzujeme na knižné búdky, ktoré kedysi v minulosti iniciovala poslankyňa Jana Veličová. Jednu knižnú búdku budeme mať v autobuse. Z nej si je možné knihu zobrať so sebou,  a keď ju prečítajú, vrátia ju buď do autobusu alebo do ktorejkoľvek knižnej búdky v meste,“ vysvetľuje K. Janas.

Podľa slov považskobystrického primátora sa takto snažia prilákať čoraz viac ľudí. „Odkedy sme založili Dopravný podnik mesta, snažíme sa spoločne s manažmentom zavádzať mnohé inovácie, a to nielen v rámci vozového parku, ale aj technologických možností. Chceme, aby bola mestská hromadná doprava pohodlnejšia a atraktívnejšia pre cestujúcich,“ uviedol primátor Považskej Bystrice Karol Janas.

Knižným autobusom aktivity mesta v tomto smere ale nekončia. Každý mesiac bude v rámci považskobystrickej mestskej hromadnej dopravy jazdiť jeden autobus vyzdobený konkrétnou tematikou.
 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu