Mestský festival pri Trenčianskej bráne už odštartoval, v sobotu na pódium vystúpi aj Zuzana Smatanová


Foto: Mestský festival pri Trenčianskej bráne už odštartoval, v sobotu na pódium vystúpi aj Zuzana Smatanová Foto: Ilustračné

Kultúrny záver týždňa v Trenčíne už odštartoval. Mestský festival Pri Trenčianskej bráne prinesie zábavu, tanec, hudbu a lahodné vône. Od dnes 9. septembra do nedele 11. septembra pokryjú Mierové námestie vždy od 10.00 hod. jarmočné stánky, v ktorých nájdete unikátne remeselnícke a handmade výrobky, ale aj tradičný burčiek a chutné jedlo.

Tento rok pribudne aj Rodinná zóna v Átriu pod Mestskou vežou, kde okrem tvorivých dielničiek či Bubnovej školy, budú prebiehať divadelné predstavenia, žonglérska show, no taktiež aj filmový workshop,“ uvádza mesto.

O 14.00 hod. sa divákom predstavia trenčianske tanečné skupiny. Po nich nastúpia na pódium talentovaní mestskí hudobníci v zoskupení s názvom Random choices, ktorí vo svojej tvorbe miešajú rock s funkom a popom. O 18.30 hod. sa Trenčín môže tešiť na jedinečnú hereckú kapelu Orcherster Jeana Valjeana. Prvý deň uzavrie program o 20.30 hod. podmanivé hudobné zoskupenie Fallgrapp.


V sobotu 10. septembra si budete môcť užiť festivalovú atmosféru spolu s lokálnou dychovkou Textilanka, ktorú neskôr doplní cimbalovka Cimbal Quartet. Tóny známych hitov zaznejú o 14.00 hod. v podaní päťnásťčlenného orchestra Taste of Brass. Kultúrny hudobný mix slovenskej, srbskej, ale aj rusínskej a rómskej tradície predstaví speváčka Veronika Rabada.

Vystúpenie s názvom Vitajte pri Trenčianskej bráne o 18.00 hod. obohatia folklórne súbory Trenčan, Družba, Považan a folklórne skupiny Melenčár a Lubená. Po zvukoch a tancoch slovenských koreňov vyjde na pódium známa slovenská speváčka Zuzana Smatanová, s ktorou si budete môcť zaspievať jej najslávnejšie hity.

Nedeľné poludnie vám spríjemnia pohodové melódie Swingangu. O 14.30 hod. ich vystrieda obmena sobotného foklórneho vystúpenia v podaní detských súborov Kornička a Radosť z Trenčína a Kopaničiarik z Myjavy. Festival s nabitým programom ukončí známa primáška Barbora Botošová & Friends s husľami deda Berkyho Mrenicu.

Miesto: Mierové námestie v Trenčíne
Dátum: 09.09.2022 - 10:00    11.09.2022 - 20:00




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu