FOTO: Požiar vo väzení. Hasiči ratovali odsúdených aj personál


FOTO: Požiar vo väzení. Hasiči ratovali odsúdených aj personál
Galéria: 7 fotiek
Foto: archív Zbor väzenskej a justičnej stráže

V Ústave na výkon trestu odňatia slobody Dubnica nad Váhom bol vyhlásený požiarny poplach. Informoval o tom Zbor väzenskej a justičnej stráže na sociálnej sieti s tým, že našťastie išlo o cvičenie v súčinnosti s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru z hasičskej stanice v Dubnici nad Váhom. Po odvetraní budovy a vykonanom prieskume bol cvičný požiarny poplach úspešne ukončený.

Požiar vznikol v 2. nadzemnom podlaží objektu číslo 18 v jednej z dielní pracoviska, kde elektrická požiarna signalizácia zaznamenala zadymenie priestorov. Službukonajúci príslušník z operačného strediska ihneď vyslal referenta režimu, aby preveril situáciu. Po potvrdení požiaru odevu, začal referent s okamžitou evakuáciou odsúdených, neskôr aj zamestnancov a príslušníkov z požiarom zasiahnutej budovy, zatiaľ čo operátor privolal hasičov,“ opísal zbor.

Po ich príchode bol požiar lokalizovaný a následne zlikvidovaný. „Zo zadymených priestorov sa im podarilo vyslobodiť jednu osobu v bezvedomí, ktorej bola následne personálom zdravotníckeho zariadenia poskytnutá prvá pomoc,“ uzavrel Zbor väzenskej a justičnej stráže.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu