Žiačka z Nového Mesta nad Váhom ignorovala svoje školské povinnosti, jej otcovi hrozia dva roky vo väzbe


Foto: Žiačka z Nového Mesta nad Váhom ignorovala svoje školské povinnosti, jej otcovi hrozia dva roky vo väzbe Foto: Ilustračné/pixabay.com

Tínedžerka z Nového Mesta nad Váhom vynechala počas druhého polroka školského roka 2021/2022 celkovo 162 vyučovacích hodín bez ospravedlnenia. Teraz hrozia jej otcovi až dva roky odňatia slobody. O porušení zákona informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Prečinu Ohrozenia mravnej výchovy mládeže sa mal dopustiť 43-ročný muž. „Ako zákonný zástupca svojej 14-ročnej dcéry, ktorá bola v minulom školskom roku žiačkou 7. triedy základnej školy v Novom Meste nad Váhom, jej mal umožniť zanedbávať povinnú školskú dochádzku,“ uviedla Kuzmová.

Obvinený nereagoval ani na niekoľko výziev zo strany školy a nezúčastnil sa dokonca ani rodičovského združenia. Prípad sa tak dostal do rúk polície. „Obvinenému otcovi hrozia v prípade dokázania viny až dva roky odňatia slobody,“ spresnila Kuzmová. 

Školský rok sa opäť začína o niekoľko dní, polícia preto apeluje na rodičov, aby dbali na dodržiavanie povinností svojich detí. „Povinná školská dochádzka je desaťročná a trvá najviac do konca školského roka, v ktorom žiak dovŕši 16. rok veku,“ uvádza školský zákon.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu