Trenčiansky hrad láka čoraz viac návštevníkov, za prvý polrok tohto roka ho navštívilo 57 069 ľudí


Foto: Trenčiansky hrad láka čoraz viac návštevníkov, za prvý polrok tohto roka ho navštívilo 57 069 ľudí Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky hrad sa tento rok teší vysokej návštevnosti. V porovnaní s minulým rokom ho za toto obdobie navštívilo o 2 608 návštevníkov viac ako v prvom polroku kalendárneho roka 2017. Od januára tohto roka tak prilákala dominanta Trenčína až 57 069 ľudí.

Obľube návštevníkov sa teší aj Katov dom, ktorý si za prvých 6 mesiacov tohto roku pozrelo viac ako 2,5 tisíca ľudí. Tretia najnavštevovanejšia bola expozícia Karnera sv. Michala, ktorú za prvý polrok 2018 navštívilo viac ako 1,5 tisíca ľudí.

Aktuálne prebiehajúce rekonštrukcie hradu zmenia jeho tvár a mohli by tak prilákať ešte viac návštevníkov. Nový samostatný vstup s vlastnou pokladňou, rekonštrukcia Južného opevnenia a zväčšenie areálu, rekonštrukcia administratívnej budovy známej ako Skleník tak vytvoria ďalšie príležitosti ako prilákať viac turistov.


Zaujímavým lákadlom je aj vybudovanie plánovanej cyklotrasy v rámci cezhraničnej spolupráce s názvom Na bicykli po stopách histórie, ktorá prepojí brány Trenčianskeho hradu s Českou republikou. Viesť bude aj popod najstaršie pútnické miesto na Slovensku - Skalku nad Váhom.

Počas leta 2018 navyše čaká návštevníkov bohatý program. Po minuloročnom úspechu potešia aj tento rok historky z mučiarne, na svoje si prídu milovníci folk-rockovej kapely HRZDZA, chýbať nebude ani klasika v podobe Noci na Trenčianskom hrade.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu