Vianočné srdce Zelenej župy a remeselnícke trhy sú otvorené, pozrite sa ako vyzerá čaro Vianoc


Foto: Vianočné srdce Zelenej župy a remeselnícke trhy sú otvorené, pozrite sa ako vyzerá čaro Vianoc
Galéria: 14 fotiek
Foto: facebook.com/trencianskazupa

Od pondelka do piatku vás tento týždeň pozýva Trenčiansky samosprávny kraj do vestibulu TSK na podujati Vianočné srdce Zelenej župy. Až do 8. decembra na vás čakajú tradičné a zaujímavé remeselnícke výrobky. 

„Hoci im život niekde ubral, na druhej strane im bolo pridané. A to je dôležité podchytiť a rozvíjať.“ - Týmito slovami možno predstaviť hlavnú myšlienku remeselných trhov zariadení sociálnych služieb Vianočné srdce Zelenej župy, ktoré spájajú ľudí s hendikepom s tými, ktorí môžu oceniť ich šikovnosť a dobrosrdečnosť,“ uvádza Trenčiansky samosprávny kraj.

Cieľov podujatia je nie len spájať ľudí s hendikepom s tými, ktorí vedia oceniť ich šikovnosť a dobrosrdečnosť, ale aj pomáhať tým, ktorí to potrebujú.

Včera spoločne so županom Jaroslavom Baškom zavesili obyvatelia zariadení sociálnych služieb na stromček vianočné ozdoby. Nesmeli medzi nimi chýbať tradičné drevené ozdoby s ručne maľovanými obrázkami. O výrobu ozdôb stromčeka na samosprávnom kraji sa už tradične postarali klienti Domova sociálnych služieb Čistá duša. 


„S našimi prijímateľmi sociálnej služby a pani učiteľkami sme maľovali zimné motívy a pritom spievali koledy. Rozprávali sme sa pri tom o čare Vianoc, o ich histórii, ale aj o láske, pokoji a o zmierení. Použili sme aj šišky či stuhy, všetko z prírodného materiálu,“ dodala k téme výroby vianočných ozdôb riaditeľka zariadenia Čistá duša Mária Trenčanová. 

„Myslím si, že mesiac december vyzýva k tomu, aby sa ľudia k sebe správali ohľaduplnejšie, aby si na seba našli viac času ako inokedy. Preto by som všetkým chcel zaželať pevné zdravie a šťastie. Zariadenia sociálnych služieb, ktoré sa tento týždeň u nás odprezentujú, dokazujú, že ich klienti sa dokážu naučiť naozaj veľmi veľa vecí. Preto chcem vyzdvihnúť prácu všetkých zamestnancov, ktorí klientom dokázali vytvoriť pocit druhého domova,“ uviedol predseda TSK Jaroslav Baška, ktorý zároveň pripomenul aj každoročné zvyšovanie platov týchto zamestnancov nad rámec kolektívnej zmluvy.

Keďže je cieľom podujatia spájať ľudí a pomáhať tým, ktorí pomoc potrebujú, v duchu Vianoc bola vyhlásená finančná zbierka. Výťažok z nej bude venovaný Šimonkovi Malobickému, ktorého zdravotný stav sa zhoršuje a hoci sa narodil ako zdravé dieťa, dnes je už plne odkázaný na starostlivosť rodičov. Finančná pomoc sa im preto určite zíde. Prispieť môžete v sídle TSK, kde je na to vyhradená špeciálna pokladnička.

Aj vďaka svojej účasti môžete podporiť všetkých ľudí zo zariadení sociálnych služieb v kraji. Okrem toho, že vás vianočná atmosféra remeselníckych trhov naplní radosťou, môžete si na pamiatku odniesť niečo hodnotné, vyrobené ručne a s láskou. Tešíme sa na vás každý deň od 9.00 do 14.00 h.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Trenčiansky samosprávny kraj