Profesionálni hasiči z Trenčianskeho kraja si už po 25-krát zmerali svoje sily


Foto: Profesionálni hasiči z Trenčianskeho kraja si už po 25-krát zmerali svoje sily
Galéria: 20 fotiek
Foto: archív HaZZ TN

Hasiči z povolania sa v utorok dopoludnia riadne zapotili. V priestoroch Hasičskej stanice v Trenčíne a na Mestskom futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom sa uskutočnil v poradí už XXV. ročník krajskej súťaže v hasičskom športe hasičov z povolania Trenčianskeho kraja.

Ako informoval Marián Petrík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, súťaže v hasičskom športe sa zúčastnili družstvá zo všetkých okresných riaditeľstiev v kraji. Tých doplnilo ešte aj súťažné družstvo hasičov zo Zlínskeho kraja.


„Do súťaže nastúpilo celkom 58 súťažiacich, ktorí súťažili v kategóriách jednotlivcov a družstiev. Súťaž prebiehala v disciplínach: výstup do 4. podlažia cvičnej veže, beh na 100 metrov cez prekážky, štafeta 4 x 100 metrov a požiarny útok,“ doplnil M. Petrík.


Najúspešnejším družstvom 25.ročníka bolo družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, nasledovali ich považskobystrickí hasiči a na treťom mieste v celkovom poradí družstiev sa umiestnili hasiči z Prievidze.


Počas  otváracieho ceremoniálu XXV. ročníka krajskej súťaže v hasičskom športe sa konalo aj slávnostné oceňovanie príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Trenčianskom kraji. „Pri príležitosti sviatku svätého Floriána - patróna hasičov boli za dlhoročný príkladný a zodpovedný výkon štátnej služby a osobný podiel na dosahovaní mimoriadnych služobných výsledkov v Hasičskom a záchrannom zbore ocenení vybraní príslušníci,“ ozrejmil hovorca trenčianskych hasičov.

M. Petrík ďalej upresnil že piati hasiči boli mimoriadne povýšení a devätnásť hasičov získalo medaile druhého a tretieho stupňa.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu