Vianočný jarmok v Trenčíne sa už tradične ponesie v duchu remesiel


Foto: Vianočný jarmok v Trenčíne sa už tradične ponesie v duchu remesiel
Galéria: 2 fotky
Foto: trencin.sk

Vianočný jarmok sa v Trenčíne začína príchodom Mikuláša, ktorý 5. decembra slávnostne rozsvieti vianončý stromček na Mierovom námestí. Potrvá od 5. decembra až do 23. decembra. Stánky budú otvorené denne od 10:00 do 18:00, jedlo a nápoje sa budú predávať až do 22:00. Tradične nebudú chýbať remeselnícke stánky s rôznymi zaujímavými produktami. 

Na zrekonštruovanej časti Mierového námestia v posledných dňoch pribudlo 16 nových drevených domčekov. Celkovo budete mať možnosť navštíviť až 56 stánkov. Na Mierovom námestí sa bude predávať remeselný tovar a občerstvenie a na Hviezdoslavovej a Jaselskej ulici budú trhy so spotrebným tovarom.

V 44 stánkoch budú remeselníci ponúkať rôzne darčeky, vianočné dekorácie, hand made výrobky, oleje (tekvicový, makový, konopný, vodliakový), ručne maľované šperkovnice, bábky, misky a obrazy zo starého dreva, výrobky z ovčej lvny, ručne maľovaný hodváb, trvalky a dreviny v košoch a miskách, ozdobné vankúše, drevené hračky. Na jarmoku nájdete umeleckého rezbára aj prírodnú ručne vyrábanú kozmetiku.

V 12 stánkoch s občerstvením nebude chýbať horúci punč, predvianočné sladkosti, špeciality zo zabíjačky, grilované syry, lokše a iné tradičné trhové dobrotky. Deti si tiež prídu na svoje nie len pri sladkostiach a hračkách, ale napríklad aj pri koníkoch, na ktorých sa budú môcť odviezť. 


Miesto: Mierové námestie, Hviezdoslavová a Jaselská ulica
Dátum: 05.12.2017 - 10:00    23.12.2017 - 22:00






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: trencin.sk