Viete, ako by mala vyzerať ideálna knižnica? Pomôžte trenčianskej knižnici pri plánovaní rekonštrukcie


Foto: Viete, ako by mala vyzerať ideálna knižnica? Pomôžte trenčianskej knižnici pri plánovaní rekonštrukcie Foto: pixabay.com

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne plánuje rekonštrukciu priestorov a verejnosť už teraz môže pomôcť pri rozhodovaní, ako bude ďalej fungovať a vyzerať. Pomocou príspevku na sociálnej sieti Facebook vyzýva knižnica nielen čitateľov, ale aj ostatných občanov k hlasovaniu v dotazníku o rekonštrukcii.

Každý respondent môže zahlasovať za súčasti knižnice, ktoré sa mu páčia, ktoré by tam chcel vidieť častejšie, alebo na ktoré by sa rekonštrukcia mala najviac zamerať. Nemusia hlasovať len stáli čitatelia, ale aj občania, ktorí do nej zavítajú občas vo voľnom čase alebo kvôli práci a štúdiu. Knihovníci tak chcú zistiť, ktoré zmeny by verejnosť zaujali najviac.

V dotazníku sa objavujú aj otázky na preferované otváracie hodiny počas pracovných dní a víkendov, druh a spôsob občerstvenia, obľúbené priestory návštevníkov, druhy aktivít, aké by mala knižnica ponúkať a ďalšie preferencie verejnosti.


Cieľom tejto sondáže je pilotné zmapovanie potrieb a predstáv jednotlivcov ohľadom poskytovaných služieb knižnice. Aj vďaka Vaším postrehom sa podarí zatraktívniť služby knižnice pre priľahlé komunity. Ďakujeme za Váš názor a čas! Predstavte si pre Vás ideálnu knižnicu, čo by sa Vám v nej páčilo, ako by ste v nej plánovali tráviť čas,“ uviedla knižnica.

Pomocou dotazníka tiež hodnotí celkovú mienku verejnosti a spokojnosť so zamestnancami a službami, ktoré ponúka. Hlasovať v dotazníku môžete aj vy po kliknutí SEM.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu