Posledná prechádzka mestom v tomto roku je zameraná na tradičné spôsoby stolovania a prípravy jedál


Foto: Posledná prechádzka mestom v tomto roku je zameraná na tradičné spôsoby stolovania a prípravy jedál Foto: facebook.com/kic.trencin

Počas prvého adventného víkendu pripravilo mesto Trenčín a Kultúrno-informačné centrum mesta bohatý predvianočný program.

Posledná tohtoročná prechádzka mestom Trenčín bude venovaná téme stolovania a prípravy tradičných jedál.  Spôsoby prípravy jedál, ich konzumácie a stolovania ovplyvňovali geografické, historické, kultúrne a sociálne faktory. Tieto zvyky sa samozrejme viazali aj na ročné obdobia a sviatky. Pôvodne sa strava konzumovala iba dvakrát denne a hlavným jedlom dňa boli raňajky. 

Odpovede na otázky ako Kde bolo najčestnejšie miesto pri stole? Na čo sa používali ťapše a variaky? Prečo gazdiná jedla sama a posledná? sa dozviete práve na prechádzke mestom už 2. decembra. Stretnutie sa začne o 16:00 pri Kultúrno-informačnom centre na Mierovom námestí 9. 

Predaj vstupeniek prebieha počas týždňa v KIC od 8:00 do 17:00 a pred podujatím od 15:30 do 16:00. Cena vstupenky je 1 euro pre dospelého a 50 centov pre dieťa do 6 rokov.


Miesto: -
Dátum: 02.12.2017 - 16:00    20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Kultúrno-informačné centrum v Trenčíne