VIDEO: Najnovší prírastok vo flotile leteckých záchranárov v Trenčíne prešiel úžasnou premenou


Foto: VIDEO: Najnovší prírastok vo flotile leteckých záchranárov v Trenčíne prešiel úžasnou premenou
Galéria: 7 fotiek
Foto: Marián Michalko

Pred týždňom sme  informovali o otvorení vynovenej, modernej základne leteckých záchranárov v Trenčíne. Okrem úplne nových priestorov dostali do používania aj moderný stroj, ktorý patrí medzi najnovšie prírastky v záchranárskej flotile.

Na svojej sociálnej sieti sa leteckí záchranári podeli o zábery s premenou „obyčajného“ vrtuľníka, na špičkový a najmä ľahko rozoznateľný záchranársky stroj. „Dnes vám v rýchlosti ukážeme, ako sa u nás pracovalo na redesigne a modifikácii  vrtuľníka EC135 s r.z. OM-ATZ, ktorý je našim najnovším prírastkom v záchranárskej flotile,“ upresnili leteckí záchranári.


Ako ďalej uviedli, najčastejšie ho bude môcť vídať nad hlavami v trenčianskom regióne. „Jeho základňa Krištof 07, z ktorej bude vzlietať na pomoc sa totiž nachádza na Letisku v Trenčíne,“ uzavreli leteckí záchranári.

Stredisko v Trenčíne je podľa slov leteckých záchranárov extrémne vyťažené. Aj to je dôvod, prečo práve tu pribudol špičkový vrtuľník a záchranári dostali nové priestory, kým doposiaľ fungovali v prenajatých. Investícia na vybudovanie nového strediska presiahla milión eur. S prácami začali vlani vo februári a boli plne financované zo zdrojov ATE.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu