Hasiči ratovali lesný porast nad Nitrianskym Pravnom. Ohrozoval ho úmyselne založený požiar


Foto: Hasiči ratovali lesný porast nad Nitrianskym Pravnom. Ohrozoval ho úmyselne založený požiar
Galéria: 6 fotiek
Foto: FB/Hasiči Nitrianske Pravno

Ničivé plamene ohrozovali v utorok krátko po šiestej hodine popoludní lesný porast nad obcou Nitrianske Pravno. „Našej jednotke bol vyhlásený poplach - požiar v blízkosti lesného porastu nad obcou Nitrianske Pravno, časť Vyšehradné,“ ozrejmili hasiči z Nitrianskeho Pravna na svojich stránkach.

So svojou technikou vyrazili pravnianski hasiči okamžite na miesto a už po pár minútach sa pustili do práce. „Po príjazde jednotky na miesto bol vykonaný prieskum, bolo zistené že požiarom je zasiahnutá plocha cca 6x7 metrov , pričom požiar bol úmyselne založený za účelom spaľovania dreveného odpadu, a šíril sa k lesnému porastu,“ uviedli hasiči s tým, že vďaka rýchlemu zásahu sa podarilo zraziť plamene od blízkeho porastu a udržať požiar do príchodu posíl pod kontrolou.

Na miesto dorazili aj profesionálni hasiči z Prievidzi a spoločnými silami sa podarilo požiar uhasiť. „Po likvidácii požiaru veliteľ zásahu  vykonal pomocou termokamery záverečný prieskum, udalosť bola zdokumentovaná a obe jednotky sa vrátili na základne,“ uzavreli pravnianski hasiči.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu