Na hlavnom cintoríne v Trenčíne pribudli nové urnové steny, mesto do nich investovalo 60-tisíc eur


Foto: Na hlavnom cintoríne v Trenčíne pribudli nové urnové steny, mesto do nich investovalo 60-tisíc eur Foto: Facebook/Trenčín

Mesto v reakcii na zvyšujúci sa počet kremácií zosnulých vybudovalo v novej časti na hlavnom cintoríne v Trenčíne urnové steny z gresu, ktorý je kvalitným a odolným materiálom. O nových priestoroch informovalo mesto Trenčín vo svojom príspevku na sociálnej sieti. 

Na hlavnom cintoríne je dnes sedem urnových stien so šiestimi schránkami a dve s deviatimi schránkami. Konkrétne bude k dispozícii 60 urnových schránok, z toho 42 s kapacitou dvoch urien a 18 s kapacitou troch urien,“ uviedlo mesto.

Celkové výdavky sa vyšplhali na 60 tisíc eur. K užívaniu urnových stien však dôjde až po tom, ako mestské zastupiteľstvo schváli prevádzkový poriadok mestských pohrebísk. Ten totiž bude obsahovať aj stanovené poplatky za prenájom nových urnových schránok.

Ak bude záujem o kremácie naďalej stúpať, budeme pokračovať vo výstavbe ďalších urnových stien. Na hlavnom cintoríne máme naprojektovaný priestor pre urnové steny s kapacitou ďalších 222 urnových schránok,“ doplnilo mesto s tým, že do budúcna počíta s obdobnou výstavbou aj na iných mestských cintorínoch.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu