Policajti vyrazili na večernú kontrolu podnikov v Trenčíne, pod vplyvom alkoholu bola aj maloletá osoba


Foto: Policajti vyrazili na večernú kontrolu podnikov v Trenčíne, pod vplyvom alkoholu bola aj maloletá osoba Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Represívno-bezpečnostná akcia v Trenčíne odhalila 9 mladistvých (do 18 rokov) a jednu maloletú (do 14 rokov) osobu pod vplyvom alkoholu. Policajti Trenčianskeho kraja pristúpili ku kontrole vzhľadom na zvýšený výskyt páchania priestupkov na úseku ochrany proti alkoholizmu a iným toxikomániám. O akcii informovali policajti Trenčianskeho kraja vo svojom príspevku na sociálnej sieti. 

Kontroly prebiehali v niekoľkých reštauračných zariadeniach, pričom celkovo bolo skontrolovaných 35 osôb. Polícia na mieste pokutovala dve osoby nad 18 rokov, ktoré umožnili požívanie alkoholu deviatim mladistvým, ktorým bola v dychovej skúške nameraná hodnota do 1 promile alkoholu. Okrem zákazu požitia alkoholu platí pre maloleté osoby zákaz zdržiavania sa bez dozoru zákonných zástupcov po 21.00 hod vo verejných miestach, kde sa podávajú alkoholické nápoje.

O škodlivosti alkoholu na organizmus mladého človeka snáď nikto nepochybuje! Veľa z rodičov netuší, že aj nevinné odpitie z piva, vína či liehoviny (napríklad vo forme sladkého likéru) na rodinnej oslave môže u dieťaťa v blízkom veku spôsobiť aj závažné zdravotné problémy,” uviedla polícia v príspevku. 


Polícia zároveň pripomína, že predať alebo poskytovať alkohol deťom a dospievajúcim je trestné. Prinajmenšom takáto osoba pácha priestupok a pri zopakovaní situácie ide už o trestný čin, pričom stíhaný môže byť aj človek, ktorý mladistvých v pití alkoholu podporuje.

Vzhľadom na výsledky uvedenej akcie sa polícia rozhodla v podobných kontrolách naďalej pokračovať, preto upozorňuje „prevádzkovateľov reštauračných a pohostinských zariadení na prísne dodržiavanie zákona pri predaji a podávaní alkoholu mládeži a osobám pod vplyvom alkoholu. V prípade zistenia porušenia zákona im hrozí pokuta až do 99 €.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu