FOTO: Nová autobusová stanica v Trenčíne má zelenú. Podľa primátora ide o historickú chvíľu


FOTO: Nová autobusová stanica v Trenčíne má zelenú. Podľa primátora ide o historickú chvíľu
Galéria: 6 fotiek
Foto: Redakcia

Mestské zastupiteľstvo v utorok 26. marca rozhodlo o usporiadaní vzťahov medzi mestom a spoločnosťou SIRS – Development. Rekonštrukcia autobusovej stanice, vrátane vybudovania autobusových zastávok MHD bude nakoniec realitou.

Mesto Trenčín na svojom webe zdôrazňuje, že budú  ukončené súdne spory medzi mestom a investorom. Rozhodnutie poslancov vníma primátor Trenčína Richard Rybníček ako historickú chvíľu.

Predchádzalo tomu 13 rokov, kým sme sa s majiteľom autobusovej stanice dohodli na finálnej podobe jej revitalizácie. Neboli to jednoduché rokovania. Chcem verejne poďakovať viceprimátorovi Jánovi Forgáčovi, pretože ide o výsledok tímovej práce práve pod jeho vedením… Naše žaloby na súde stiahneme,“ dodal primátor na margo dlhodobých súdnych sporov.

Nová autobusová stanica vznikne revitalizáciou predstaničného priestoru, investor počíta s investíciou za cca 2 milióny eur. Autobusové zastávky vybuduje mesto na vlastné náklady.


Návrh na vydanie stavebného povolenia sa investor zaviazal podať do 90 dní odo dňa nadobudnutia účinnosti zmluvy a zrekonštruovať autobusovú stanicu sa zaviazal do konca roku 2025 alebo do deviatich mesiacov odo dňa právoplatnosti stavebného povolenia aj na posledný stavebný objekt,“ uviedol viceprimátor Trenčína Ján Forgáč.

Súčasný návrh rekonštrukcie autobusovej stanice je výrazne jednoduchší a menší, no prinesie zlepšenie komfortu cestujúcich. Investor aj naďalej prejavuje svoj záujem o zveľadenie okolia stanice.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu