FOTO: Smutný pohľad na autobusovú stanicu v Trenčíne bude čoskoro minulosťou. Župa ohlásila veľký krok


FOTO: Smutný pohľad na autobusovú stanicu v Trenčíne bude čoskoro minulosťou. Župa ohlásila veľký krok
Galéria: 12 fotiek
Foto: archív Trenčiansky samosprávny kraj

Vstupná brána do krajského mesta prejde obrovskou premenou. Trenčianska župa na dnešnom brífingu oznámila skvelú novinku. Trenčiansky samosprávny kraj zodpovedá za poskytovanie služieb prímestskej autobusovej dopravy na území kraja a preto je podľa vyjadrenia župy prirodzené, že má záujem, aby boli nielen služby, ale aj komfort cestujúcich na zodpovedajúcej úrovni. „Z tohto dôvodu je veľmi dôležité aj vytvorenie podmienok pre vybudovanie významných infraštrukturálnych investícií,“ informovala župa na svojich stránkach s tým, že má záujem prispieť k riešeniu dlhodobého problému so stavom autobusovej stanice v meste.

Na základe dohody s vlastníkmi autobusovej stanice, by malo byť do jej rekonštrukcie preinvestovaných viac ako milión eur bez DPH a to do 30. októbra 2025. „S majiteľmi autobusovej stanice sme sa tiež dohodli, že do 30. júna tohto roku požiadajú o vydanie stavebného povolenia a budú nás o tom informovať. V prípade, ak by sa tak neudialo, kraj môže od zmluvy odstúpiť a od vlastníka žiadať uhradenie zmluvnej pokuty,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Projektový manažér rekonštrukcie autobusovej stanice Ľubor Cmarko na pondelkovej tlačovej konferencii potvrdil, že svoje záväzky vyplývajúce zo zmluvy o spolupráci splnia. „Aktuálne máme vypracovaný projekt pre stavebné povolenie a získavame všetky stanoviská od dotknutých orgánov, aby sme v dostatočnom predstihu podali žiadosť o stavebné povolenie na túto rekonštrukciu,“ povedal za spoločnosť SIRS – Development, a. s., Žilina Ľubor Cmarko.

Trenčianska župa tak jasne deklaruje eminentný záujem na rekonštrukcii autobusovej stanice v krajskom meste a ako ďalej uviedla, zároveň očakáva, že dôjde k skorému vysporiadaniu všetkých náležitostí medzi vlastníkmi autobusovej stanice v Trenčíne a mestom tak, aby bol čo najskôr podaný návrh na vydanie stavebného povolenia, no najmä, aby zrekonštruovaná autobusová stanica čo najskôr slúžila cestujúcej verejnosti ako reprezentatívna vstupná brána do mesta. A to s dôrazom na projekt Európskeho hlavného mesta kultúry 2026, ktorého hlavným partnerom je Trenčiansky samosprávny kraj, a ktorý do krajského mesta priláka mnohých návštevníkov.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu