Už tento víkend to vypukne. Obľúbená atrakcia vyrazí po prvýkrat na hrad


Foto: Už tento víkend to vypukne. Obľúbená atrakcia vyrazí po prvýkrat na hrad Foto: Vláčik Báthory Čachtice

Turistický vláčik Báthory sa vracia. Príznačná krvavočervená mašinka vyrazí na Čachtický hrad už tento víkend. „S radosťou oznamujeme, že počas Veľkonočných sviatkov od 29.3 do 1.4.2024 bude vláčik na hrad premávať od 9.30 do 17.00 hodiny v 40 minútových intervaloch,“ uverejnila na sociálnej sieti oficiálna stránka Čachtického hradu.


Obec Čachtice je vyhľadávanou turistickou atrakciou najmä vďaka zrúcanine hradu, ktorá sa nad ňou vypína. Čachtický hrad sa dostal do povedomia nielen na Slovensku, ale aj za hranicami našej krajiny vďaka Alžbete Báthoryovej. Tá sa preslávila údajným mučením mladých dievčat, pri čom ju mal koncom roka 1610 prichytiť aj vtedajší palatín Juraj Thurzo. Po tomto sa Čachtický hrad stal po zbytok jej života jej väzením a o 4 roky neskôr tam aj podľa dostupných informácií Alžbeta Báthoryová zomrela.


Aj vďaka povestiam o krvilačnej grófke túžiacej po večnej mladosti sa stal hrad, ktorého zrúcanina sa čnie nad obcou, vyhľadávanou turistickou atrakciou. Už v roku 2017 sa návštevnosť prehupla cez 60 tisíc návštevníkov za rok, o rok neskôr to už bolo takmer o 5000 návštevníkov viac.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu