Rodičia pozor, na detských ihriskách v Trenčíne sa opäť objavujú použité striekačky


Foto: Rodičia pozor, na detských ihriskách v Trenčíne sa opäť objavujú použité striekačky Foto: Fotografia zo 17. marca 2024. detské ihrisko na Sihoti (Facebook/Trenčania)

Aktuálne dlhšie a teplejšie dni nás v poslednom období lákajú tráviť stále viac času vonku. Najmä rodičia s deťmi by však pri exteriérových aktivitách nemali strácať pozornosť. Na malých prieskumníkov totiž v mestskom prostredí číhajú rôzne nástrahy, a to aj na nečakaných miestach. 

Presvedčil sa o tom jeden z obyvateľov, ktorý pri prechádzke objavil použitú injekčnú striekačku. Ležala na detskom ihrisku číslo 302 na Sihoti. Podľa priloženej fotografie bol na striekačke bezpečne prichytený uzáver, náhodný výskyt takého predmetu na mieste určenom pre deti je však stále celkom nevhodný. 

Voľne pohodené použité striekačky predstavujú riziko hlavne pre deti, ktoré sa o ne môžu pri hre poraniť a infikovať nebezpečným ochorením, ako je napríklad žltačka typu C či rôzne iné infekcie. Zvedaví malí výskumníci si pri troške zvedavosti dokážu striekačku odšróbovať a problém je na svete. 

Použitú pomôcku mohli na mieste nechať bezohľadní narkomani, ale je možné aj to, že ide o jednorázové inzulínové ihly určené pre diabetikov. Aj v tom druhom prípade je však nezodpovedné nechať ich kdekoľvek voľne pohodené.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu