VIDEO: Práce na obnove handlovskej školy výrazne meškajú. Ak zhotoviteľ nezaberie, hrozí mu pokuta


Foto: VIDEO: Práce na obnove handlovskej školy výrazne meškajú. Ak zhotoviteľ nezaberie, hrozí mu pokuta
Galéria: 24 fotiek
Foto: tsk.sk

Projekt modernizácie odborného vzdelávania Strednej odbornej školy v Handlovej výrazne mešká. Župa v pondelok 30. októbra na svojom webe informovala, že pôvodný harmonogram prác zhotoviteľ nedokáže dodržať a tým ohrozuje celú realizáciu projektu.

Viac ako 2 milióny eur z Integrovaného regionálneho operačného programu majú slúžiť nielen na obnovu vonkajších a vnútorných priestorov školy a zníženie ich energetickej náročnosti, ale aj na modernizáciu materiálno-technického vybavenia odborných učební a internátu.

V rámci projektu podstupujú rekonštrukciu 2 objekty školy. Prvou je budova, v ktorej sa nachádzajú dielne, druhá budova obsahuje odborné učebne, konferenčnú miestnosť a internát. Práce však ani z ďaleka nepostupujú podľa predstáv.



Stavebné práce na oboch budovách veľmi meškajú. Tu naozaj hrozí, že môžeme byť penalizovaní alebo prídeme o celý projekt, keďže nesplníme všetky ukazovatele, na ktoré je projekt viazaný. Je tu ešte pár týždňov na to, aby bol projekt stavebne dokončený,“ skonštatoval trenčiansky župan Jaroslav Baška.

V rámci moderného technologického vybavenia je dodaná už väčšina, učebne však nie sú stavebne pripravené, čiže technológie nie je kam zložiť. Predĺženie prác tiež komplikuje vyučovací proces na škole.

My sme dnes zhotoviteľovi jasne povedali, že ak sa veci nepohnú dopredu a nedobehne časový sklz, ktorý má v rámci týchto stavebných prác, bude penalizovaný,“ ozrejmil župan. Či sa zhotoviteľovi podarí časový sklz dobehnúť, ukáže najbližší kontrolný deň, ktorý je naplánovaný začiatkom novembra.


[article][article]




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu