VIDEO: Stredná škola v Prievidzi si prešla modernizáciou za takmer 30-tisíc eur, zmeny však nekončia


Foto: VIDEO: Stredná škola v Prievidzi si prešla modernizáciou za takmer 30-tisíc eur, zmeny však nekončia
Galéria: 33 fotiek
Foto: tsk.sk

Takmer 20 rokov staré vybavenie učební a dielní odborného výcviku Strednej odbornej školy v Prievidzi nahradila moderná technika. Projekt modernizácie škola pripravovala už od roku 2016.  

Do školy pribudli výučbové CNC stroje, meracie prístroje či tvrdomer, ale aj veľké CNC stroje, brúsky či vybavenie autodielní v školských dielňach na Košovskej ceste. V dielňach bola v rámci projektu nainštalovaná klimatizácia za takmer 30-tisíc eur.

Celkové náklady sa vyšplhali až na takmer 650 tisíc eur,“ uviedol župan Jaroslav Baška na webe župy. Pre školu, ktorá v rámci duálneho vzdelávania pravidelne komunikuje a spolupracuje s 11 zamestnávateľmi regiónu bolo nové vybavenie viac ako potrebné.

Študenti budú môcť pracovať na podobných zariadeniach, aké neskôr nájdu na pracoviskách u zamestnávateľa. Nejde však o posledné zmeny, ktoré škola pripravuje.


Ďalšia výzva je pred nami, odovzdali sme podklady k projektu z Fondu spravodlivej transformácie v rozsahu až 4 miliónov eur. Sústredíme sa v ňom najmä na modernizáciu výchovno-vyučovacieho procesu, vzdelávanie pedagogických zamestnancov v mäkkých zručnostiach a zakomponovali sme tam aj infraštruktúru budov,“ vysvetlila riaditeľka školy Jana Poliaková.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu