Vyliezal cez rozbité okno rodinného domu, chytili ho policajti. Priznal sa aj k ďalšej trestnej činnosti


Foto: Vyliezal cez rozbité okno rodinného domu, chytili ho policajti. Priznal sa aj k ďalšej trestnej činnosti Foto: unsplash.com

V piatok 22. marca v skorých ranných hodinách si obyvatelia obce Čereňany všimli pohyb neznámej osoby po dedine. Okamžite zavolali policajnú hliadku. 

Policajti po príchode prehľadali okolie, pričom v čase okolo 4:00 hod. nadránom našli odstavené podozrivé vozidlo. Následne sa presunuli k neobývanému staršiemu domu, odkiaľ vychádzali hlasy a svetlo. Hliadka na mieste našla 34-ročného muža, ktorý akurát vyliezal cez rozbité okno rodinného domu.

„Páchateľ sa pokúsil hliadku na mieste presviedčať o tom, že do domu išiel len z dôvodu, že tam videl ísť jemu neznámu osobu. Vzniklo teda podozrenie, že by sa v uvedenom dome mohla nachádzať ešte ďalšia osoba (spolupáchateľ) a preto bolo miesto zaistené do príchodu psovoda,“ informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti.



Neskôr, v spolupráci hliadok z Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) Nováky a z Prievidze, bol dom, ako aj jeho užšie okolie prepátrané. V dome sa nenachádzala už žiadna ďalšia osoba.

Vyťažovaním osoby páchateľa, ako aj dôkladnou prácou kriminalistického technika a povereného policajta boli na mieste zaistené stopy, ktoré osobu spojili s týmto skutkom,“ uviedli z polície. 

Páchateľ sa k skutku priznal, taktiež sa priznal aj k ďalšej trestnej veci, ktorá je v súčasnej dobe v objasňovaní Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) Nováky.

Pri vyšetrovaní uvedeného prípadu bola nápomocná aj obec Čereňany, ktorá dôkladne prezrela kamerový systém v obci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu