FOTO: Prebehol 1. ročník Ceny regiónov. Vyhral aj Peter Pastier za obnovu časti hradu Beckov


FOTO: Prebehol 1. ročník Ceny regiónov. Vyhral aj Peter Pastier za obnovu časti hradu Beckov
Galéria: 12 fotiek
Foto: tsk.sk

Poznáme mená laureátov 1. ročníka ocenenia Cena regiónov. Nominácie v ôsmich kategóriách mal aj Trenčiansky kraj. Laureátom ceny sa v kategórii Umenie a kultúra za rok 2023 stal Peter Pastier, prevzal si ju za obnovu západného paláca hradu Beckov.

Prvých ôsmich finalistov spoznalo Slovensko v rámci slávnostného galavečera, ktorý sa uskutočnil v priestoroch Kultúrno-kreatívneho centra Hviezda v Trenčíne.

Cenu regiónov vyhlásilo na základe platného štatútu združenie Samosprávne kraje Slovenska SK8, aby verejne poďakovalo a ocenilo aktívnych obyvateľov, ktorí výrazne prispeli k rozvoju samosprávnych krajov a regiónov na Slovensku. Absolútnym víťazom jednej z ôsmich kategórií sa stal zástupca z Trenčianskeho kraja,“ uviedla trenčianska župa na webe.



Predstavitelia krajskej samosprávy odovzdávali ceny osobnostiam z oblasti vzdelávania, kultúry, zdravotníctva, občianskej spoločnosti, podnikania či športu. Laureátmi 1. ročníka Ceny regiónov sa v jednotlivých kategóriách stali tieto osobnosti:

  • Umenie a kultúra: Peter Pastier za obnovu západného paláca hradu Beckov
  • Vzdelávanie a veda: Anna Viľchová za vzdelávací program Emocionálny kompas
  • Rozvoj športu: Tomáš Urban za rozvoj športu Flag football na Slovensku
  • Zdravotníctvo a sociálne veci: Veronika Magočová za prvú operáciu mozgu svojho druhu na Slovensku
  • Rozvoj občianskej spoločnosti: Martina Bolibruchová za vzdelávaciu príručku pre prvovoličov pred voľbami 2023 „Politika polopate“
  • Férové podnikanie: Branislav Rabara za rozvoj priemyselnej robotiky a mikroelektroniky v regióne v rámci spoločnosti BIZZCOM
  • Mimoriadny čin: Viera Kozárová za obnovu historického kaštieľa Coburgovcov na Gemeri
  • Mimoriadne ocenenie za celoživotný prínos: Juraj Kukura za riadenie bratislavského Divadla Aréna a založenie Detskej univerzity Komenského.

V rámci programu galavečera vystúpil okrem iných Folklórny súbor Vršatec.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu