Poplach v ordinácii. Zasahovali tam hasiči, pacientov evakuovali


Foto: Poplach v ordinácii. Zasahovali tam hasiči, pacientov evakuovali Foto: ilustračné foto archív pixabay

Vo štvrtok, krátko po tretej hodine popoludní boli privolaní hasiči do ordinácie chirurgickej ambulancie v staroturanskej poliklinike. Na mieste zasahovali aj mestskí a štátni policajti. Ako informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, na ekologický zásah po úniku kyseliny peroctovej, boli vyslaní 4 hasiči s dvomi kusmi techniky.

Podľa našich informácií samovoľne praskla uskladnená bandaska s kyselinou peroctovou, ktorá sa používa na dezinfekčný roztok na chirurgické nástroje. Hrozilo nielen poškodenie zdravia, ale aj nebezpečenstvo výbuchu. Ako uviedol zdroj z prostredia zdravotníckeho zariadenia, šťastím bolo, že miestnosť bolo vetraná a personál obetavo zabránil vzniku väčšieho nebezpečenstva a došlo aj k okamžitej evakuácii pacientov.

Hasiči museli zasahovať v protichemických oblekoch. Chirurgická ambulancia zostala zavretá aj dnes. „Sestričky z polikliniky sa zachovali skvele. Najmä vďaka ním sa nestalo nič vážnejšie. Klobúk dole pred nimi,“ prezradila jedna z pacientiek.

Kyselina peroctová je chemická zlúčenina zo skupiny organických peroxidov. Je to číra bezfarebná kvapalina s charakteristickým ostrým octovým zápachom. Má silný oxidačný potenciál a je silnou žieravinou. je ideálnym antimikrobiálnym činidlom a je široko účinná proti mikroorganizmom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu