Študent z prievidzskej strednej školy vytvoril zaujímavý projekt, ktorý pomáha druhým


Foto: Študent z prievidzskej strednej školy vytvoril zaujímavý projekt, ktorý pomáha druhým Foto: tsk.sk

Matúš Nemec založil unikátny projekt Dušik a prostredníctvom zážitkových workshopov sa už 4 roky snaží zvýšiť povedomie o šikane a kyberšikane. Podieľal sa aj na spoluorganizácii Spirit weeku na Strednej zdravotníckej škole v Prievidzi.

Spolu so školským parlamentom zorganizovali v prievidzskej škole netradičný týždeň. Každý deň sa niesol v nejakej téme, venovali sa workshopom o šikane aj kurzom sebaobrany. Skupinovými aktivitami, videami aj teóriou chcú zaujať a poučiť čo najširšie publikum žiakov základných či stredných škôl.

Už na základnej škole som bol súčasťou školskému parlamentu, kde ma koordinátorka posielala na rôzne školenia, ktoré ma inšpirovali k vytvoreniu workshopov na témy ako zdravá výživa, šikana, spoznajme sa inak a ďalšie… Potom, ako som nastúpil na strednú školu, som stretol pani Miriam Molotovú, ktorá ma veľmi podporovala a aj vďaka nej sme sa s projektom dostali na ďalšie základné školy,“ vysvetlil Matúš.


Žiaci na workshopoch zdieľajú svoje skúsenosti a zážitky, učia sa ako spolupracovať a vyjadriť svoj názor na jednotlivé témy. Pozitívna spätná väzba Matúša motivuje, aby si v budúcnosti založil spoločnosť, ktorá sa bude venovať zážitkovým workshopom na školách.

Mám vytvorený tím, ktorý mi pomáha. Sú to spolužiaci, priatelia a niektorí vyučujúci. Okrem toho som absolvoval aj školenie a získal akreditované osvedčenie spôsobilosti na výkon práce s mládežou,“ uviedol mladý študent na webe župy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu