FOTO: Vďaka podujatiu Handlovská kapustnica poputuje do miestnych škôlok viac ako 4-tisíc eur


FOTO: Vďaka podujatiu Handlovská kapustnica poputuje do miestnych škôlok viac ako 4-tisíc eur
Galéria: 38 fotiek
Foto: handlova.sk

V sobotu 9. decembra sa na Námestí baníkov v Handlovej od 7:00 hod. do 13:00 hod. konal 19. ročník benefičného podujatia Handlovská kapustnica 2023.

Toto podujatie bolo tak, ako po minulé roky zároveň spomienkou na bývalého starostu obce Lipník Ľudovíta Vojtka a bývalého starostu Veľkej Čause Dušana Ďurdinu, ktorí patrili medzi dlhoročných spoluorganizátorov podujatia.

Nultý ročník kapustnice vznikol vďaka trom handlovským podnikateľom. O tom, kam poputuje výťažok z predaja kapustnice, rozhoduje vždy Združenie obcí handlovskej doliny (ZOHD). V minulosti to boli prostriedky rozdeľované pre sociálne slabšie rodiny, materské školy v doline či základnú umeleckú školu.

V roku 2019 bola časť prostriedkov poukázaná na pomoc deťom z bytovky postihnutej požiarom v Prešove. V roku 2022 bol výťažok benefičnej kapustnice venovaný Jazdeckému klubu Almus z Lipníka, ktorý poskytuje hipoterapiu pre deti a služby pre celú handlovskú dolinu,“ zdôraznilo mesto na svojom webe.


Tento rok sa finančné zdroje rozdelia medzi škôlkarov z mikroregiónu Handlovská dolina. Spolu sa varila benefičná kapusta v 14-tich kotloch. Jeden z nich sa vyprázdnil za rekordných 15 minút.

Celkovo návštevníci zakúpili viac ako 1400 kapustníc, a vďaka tým, ktorí si kapustnicu kúpili za jednotnú cenu 3 eurá je výťažok vo výške 4344,25 eur. Peniaze poputujú na základe dohody ZOHD do všetkých škôlok na území Handlovskej doliny,“ uviedlo mesto.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu