VIDEO: Prístavba školských dielní v Púchove umožní študentom kvalitnejšie vzdelávanie


Foto: VIDEO: Prístavba školských dielní v Púchove umožní študentom kvalitnejšie vzdelávanie Foto: tsk.sk

Spojená škola v meste Púchov zastrešuje dve školy na jednom mieste – Strednú odbornú školu a Strednú odbornú školu sklársku. Najnovšie tam pribudla prístavba školských dielní, o ktorej informoval v piatok 7. júla Trenčiansky samosprávny kraj na svojej oficiálnej webstránke.

Hrubá stavba je viac-menej hotová. Prestavanosť stavebnej časti, ktorá je v hodnote viac ako 1 milión eur, je niekde na úrovni 45 percent,“ skonštatoval počas kontrolného dňa trenčiansky župan Jaroslav Baška. Modernejšie technické vybavenie pomôže skvalitniť odbornú prípravu a výcvik študentov.

Stavebné práce prebiehali aj v pôvodnom objekte školy. Realizovala sa tam príprava na elektroinštalácie, rekonštruovali sociálne zariadenia, ako aj hlavný vstup do budovy. V rámci novej prístavby sú súčasťou projektu aj gumárenské a plastikárske zariadenia, robotické pracovisko, kabinet pre majstrov či skladové priestory.

Po obhliadke prác som bol ubezpečený stavebným dozorom aj zhotoviteľom, že termín realizácie stavebných častí projektu bude dodržaný a v auguste sa prístavba stavebne odovzdá,“ zdôraznil predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja.


Odborné učebne a dielne budú využívať študenti gumárenských odborov. Paralelne so stavebnými prácami budú zabezpečené aj špeciálne gumárenské stroje a robotické pracovisko.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu