V prvom ročníku hasičskej súťaže Myjafské šesťdesiatky súperili deti z celého Slovenska


Foto: V prvom ročníku hasičskej súťaže Myjafské šesťdesiatky súperili deti z celého Slovenska Foto: Vladimír Pyxel Domen

V nedeľu 26. júna sa v meste Myjava uskutočnil 1. ročník Memoriálu Karola Gottharda pod názvom Myjafské šesťdesiatky. Podujatie sa konalo v areáli futbalového štadióna Spartak Myjava, kde si svoje sily zmeralo až 55 detí z celého Slovenska. Skvelé výkony predviedli najmenšie deti z kategórie prípravka, ale aj starší chlapci či dievčatá v osobitných kategóriách.

Celá súťaž bola zorganizovaná na počesť zosnulého hasičského trénera Karola Gottharda, ktorého si pri nástupe prítomní uctili minútou ticha. Hlásenie podával jeho vnuk Richard Paška a všetkým prítomným sa prihovoril aj zástupca primátora mesta Myjava Ľubomír Karika.

Už v prípravke padali osobné rekordy detí, čo sa ukázalo i na výsledkoch. V kategórii prípravka dievčatá o prvých miestach rozhodovali stotiny sekundy,“ zverejňuje na svojej oficiálnej webstránke mesto Myjava, kde sú taktiež uvedené mená všetkých ocenených detí.


Pred celkovým vyhodnotením a vymenovaním víťazov si z rúk zástupcu primátora prevzala manželka pána Gottharda spolu s vnukom pamätný pohár súťaže. Uskutočnením prvého ročníka chcú organizátori vytvoriť  tradíciu v hasičskom športe, ktorý v tomto regióne nie je veľmi známy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu