Prievidzskí študenti vyhrali prvé miesto s časopisom, ktorého papier vznikol recykláciou slonieho trusu


Foto: Prievidzskí študenti vyhrali prvé miesto s časopisom, ktorého papier vznikol recykláciou slonieho trusu Foto: Facebook/Zoo Bojnice

Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb Jána Kalinčiaka v Prievidzi sa v súťaži študentských spotrebiteľských časopisov umiestnili na prvom mieste. Súťaž pre stredné aj základné školy vyhlásila Asociácia spotrebiteľských subjektov Slovenska, v ktorej mali žiaci možnosť vytvoriť pútavé články a následne finálnu podobu časopisov.

Vyhodnotenie 26. ročníka súťaže bolo zverejnené 14. júna, pričom jedna z hlavných cien putovala aj do prievidzskej strednej školy. S úspešným výsledkom o časopise Oikonomos sa prišli študenti podeliť aj do bojnickej zoo, keďže zamestnanci zoologickej záhrady sa tiež vo veľkej miere pričinili o výhru v súťaži. Téma časopisu sa predovšetkým dotýkala procesu recyklácie.

Poskytli sme im recyklovaný papier vyrobený zo slonieho trusu. Momentálne sa zaoberáme pilotným skúšaním takejto výroby. Študenti vyrobili prílohu časopisu z recyklovaného papiera, ako aj záložky do kníh,“ zverejnila bojnická zoo v príspevku na sociálnej sieti.

Študenti spoločne so zoologickou záhradou pracovali aj na otvorení letnej turistickej sezóny v Bojniciach, ktorá prebehla v piatok 21. apríla a kde si odskúšali postup výroby recyklovaného papiera zo starých novín, ako aj maľovanie prírodnými farbami. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu