Bánovčania sa už túto sobotu na Deň Zeme môžu zapojiť do jarného upratovania


Foto: Bánovčania sa už túto sobotu na Deň Zeme môžu zapojiť do jarného upratovania Foto: pixabay.com

Na Deň Zeme viaceré obce usporadúvajú na počesť našej planéty akcie, ktorými chcú dostať do povedomia ochranu životného prostredia. V niektorých prípadoch sú slávnosti Dňa Zeme spojené aj s jarným upratovaním. Obyvatelia jednotlivých obcí sa tak môžu aktívne podieľať na pomoci prírode.

Jedným z miest, ktoré organizuje jarné upratovanie pri príležitosti Dňa Zeme, sú aj Bánovce nad Bebravou. V sobotu 22. apríla 2023 môžu občania Bánoviec pomôcť s upratovaním mesta a jeho okolia. Do čistenia sa od 13:00 hod. zapojí aj primátor mesta. Ako informuje mesto na svojej stránke, miesto stretnutia je Mestský úrad Bánovce nad Bebravou.

Mesto všetkým zapojeným poskytne rukavice, veľké a malé vrecia, hrable, lopaty, motyky, metly a zabezpečí aj odvoz vyzbieraného odpadu. Pre zúčastnených bude pripravené aj občerstvenie.



V prípade záujmu prosíme o nahlásenie termínu a miesta čistenia (prípadne kontakt na vedúceho skupiny) zapojenia sa do Veľkého jarného upratovania v rámci mesta, ktoré bude prebiehať od piatku do nedele,“ doplnilo mesto.

V prípade, ak chcú občania využiť požičané náradie, je potrebné kontaktovať mesto na telefónnom čísle 0908 540 429 alebo na adrese michal.pojtek@banovce.sk. Potvrdenie účasti a ďalšie otázky o lokácii upratovania a jeho čase je potrebné zasielať na adresy nicole.mokranova@banovce.sk, vpp@banovce.sk, michal.pojtek@banovce.sk.

Fotografie z Vášho jarného upratovania (pred a po) prosíme zasielať na nicole.mokranova@banovce.sk. Tie budú následne uverejnené na sociálnych sieťach a webovej stránke mesta,“ oznámilo mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu