Jarné vítanie vtáctva v Trenčíne: Budete môcť zahliadnuť bociany, rybáre či brehule


Foto: Jarné vítanie vtáctva v Trenčíne: Budete môcť zahliadnuť bociany, rybáre či brehule Foto: Facebook/Ornitologická poradňa

Blíži sa Svetový deň vtáctva a pri tejto príležitosti vás Ornitologická poradňa pozýva na ornitologickú exkurziu Jarné vítanie vtáctva spojenú s pozorovaním prvých operencov vracajúcich sa na svoje hniezdiská. Prvý apríl sa zvyčajne spája so žartmi, no v kalendári environmentalistu je to Svetový deň vtáctva.

Pre ochrancov prírody je 1. apríl dňom vtáctva najmä preto, že práve v apríli k nám zvyčajne priletí najviac sťahovavých vtákov. Ornitológovia odhadujú, že na Slovensko priletí každý rok približne 30 miliónov vtákov, z toho prevažná časť - asi dve tretiny - v apríli. Väčšina vtákov prilieta do našich končín z Afriky, menej z Ázie,“ píše enviroportal.sk.

Na exkurzii budete môcť zahliadnuť lastovičky, bociany či drozdy plavé. Ornitologická poradňa, ktorá podujatie organizuje, očakáva aj prvé rybáre riečne, krutohlavy a brehule riečne. Symbolické privítanie operencov prebehne v piatok 29. marca. Akcia je bezplatná.

  • Kde: Trenčiansky luh (Trenčín),
  • zraz: 9:00 hod., pod hrádzou na pravom brehu Váhu, pri tabuli náučného chodníka č. 2/ pri križovatke Ľ. Stárka a Piešťanskej,
  • ukončenie: 10:30 hod.,
  • náročnosť: malá (dĺžka trasy cca 2,5 kilometra),
  • čo so sebou: ďalekohľad,
  • kontakt: 0911 10 99 55, ornis@ornis.sk.

Čaká na Vás množstvo zaujímavých informácií o riečnej krajine a lužných lesoch a krásnych pozorovaní divej prírody uprostred mesta Trenčín. Tešíme sa na Vás,“ uviedli organizátori v pozvánke na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu