Slovensko čaká náhla zmena počasia. V niektorých oblastiach môže aj snežiť


Foto: Slovensko čaká náhla zmena počasia. V niektorých oblastiach môže aj snežiť Foto: ilustračné foto/unsplash.com/@bingex

Počasie prinesie v nadchádzajúcich hodinách nebezpečnú zmenu, na ktorú si musia dať veľký pozor najmä poľnohospodári a pestovatelia. Blíži sa totiž výrazné ochladenie, ktoré môže poškodiť vegetáciu, ktorú už mnohí zasiali vzhľadom na mimoriadne teplé posledné týždne.

Zmena počasia začala už včera, keď cez naše územie postupoval studený front od severozápadu. V najbližších hodinách môžete očakávať chladnejšie severné prúdenie. Neskôr bude počasie riadiť tlaková níž, ktorá so sebou prinesie ešte väčšie mrazy.

Zajtrajšie ranné teploty na takmer celom strednom a východnom Slovensku klesnú pod bod mrazu. To sa zatiaľ netýka západných oblastí krajiny, no počas utorkovej noci by teploty mohli klesnúť pod nulu aj na západnom Slovensku, uvádza portál iMeteo.sk.


Ochladenie v najbližších hodinách môže byť také výrazné, že to ovplyvní hranicu sneženia. Očakáva sa, že sneh môže napadnúť v oblastiach, ktoré sa nachádzajú vo výške rovnej alebo nižšej než 500 metrov nad morom.

Pokiaľ zbožňujete sneh a zimné obdobie, netešte sa zbytočne. Prúdenie vzduchu bude suché, čo znamená, že veľa zrážok nás nečaká. Prvé snehové vločky by sa mali objaviť počas tejto noci, a to  predovšetkým na severe a východe Slovenska. Snehová pokrývka by sa vytvoriť nemala.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu