FOTO: Teplé zimy mätú aj žaby. Na svoju púť sa vyberajú každý rok skôr


FOTO: Teplé zimy mätú aj žaby. Na svoju púť sa vyberajú každý rok skôr
Galéria: 3 fotky

Záchranná stanica pre voľne žijúce živočíchy v Brezovej pod Bradlom vyrazila na pomoc migrujúcim obojživelníkom. Tie tento rok nezaháľajú a začali migrovať skôr, ako zvyčajne. „Každým rokom začína migrácia obojživelníkov skôr.Tento rok sme museli zábrany budovať už 8. februára, ešte pred týmto dňom totiž začali migrovať skokany a mloky.“  informovala záchranná stanica na sociálnej sieti.


Netrvalo dlho a ich pomoc potrebovali aj ďalšie tvory. „O pár dní neskôr sme prenášali aj ropuchy, ktorých hlavný ťah väčšinou prebiehal až od konca marca,“ doplnila záchranná stanica s tým, že už tradične na lokalite pri Hradišti pod Vrátnom výstavbu zábran zabezpečili pracovníci Chránenej krajinnej oblasti Záhorie a Malé Karpaty.



„Naša stanica bude obojživelníky teraz každý deň prenášať do mokrade. Výstavba zábran prebehla už aj na lokalite v Prietrži v spolupráci so senickými skautami, ktorí majú na starosti aj následný prenos,“ pokračovali záchranári voľne žijúcich zvierat s tým, že už túto sobotu ich čaká výstavba zábran v ďalšej oblasti.


Na záver nielen poďakovali všetkým za pomoc a spoluprácu, ale obrátili sa aj na vodičov s prosbou o ohľaduplnosť. „Keď nás vidia prenášať obojživelníky, bez preháňania nám niekedy ide o zdravie,“ uzavreli záchranári.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu