Dramatická záchrana myšiarky ušatej. Lepidlová pasca na hmyz ju takmer zabila


Foto: Dramatická záchrana myšiarky ušatej. Lepidlová pasca na hmyz ju takmer zabila Foto: FB/Záchranná stanica pre voľne žijúce živočíchy Brezová pod Bradlom

V Záchrannej stanici pre voľne žijúce živočíchy v Brezovej pod Bradlom skončila jedna z najrozšírenejších sov nielen u nás. Ako záchranná stanica informovala na svojich stránkach, myšiarka ušatá sa zachytila na lepidlovú pascu na hmyz .“Nálezca ju našiel na zemi ako sa márne pokúšala dostať zo svojho peria lepidlovú pásku na hmyz,“ upresnili záchranári z Brezovej pod Bradlom.


Vystrašenej sove sa dostalo náležitej pomoci a dobrovoľníci zo záchrannej stanice jej očistili perie. „Zostali jej povrchové rany, vzhľadom na to, že je obdobie mláďat, nechceli sme jej pobyt v stanici predlžovať, aby na to nakoniec prípadne nedoplatili jej mláďatá,“ doplnili dobrovoľníci s tým, že nejde o ojedinelý prípad.

„Každý rok sa stretávame s vtákmi alebo netopiermi prilepenými do pascí na hmyz či hlodavce. Okrem toho, že takto neselektívne chytajú úplne čokoľvek, predstavujú tú najhoršiu možnú formu týrania - smrť hladom a smädom,“ doplnili dobrovoľníci zo záchrannej stanice a zároveň apelovali na ľudí, aby sa vyvarovali používaniu lepidlových pascí na hmyz.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu