Unikátna výstava na Trenčianskom hrade. Umelecké diela vytvorili z kovošrotu


Foto: Unikátna výstava na Trenčianskom hrade. Umelecké diela vytvorili z kovošrotu
Galéria: 4 fotky
Foto: Múzeum Trenčín

Brány Trenčianskeho hradu sa otvorili jedinečnou výstavou. Program výstav v priestoroch dominanty Považia začína tento rok naozaj originálne. Návštevníci môžu od 30. apríla obdivovať na dolnom nádvorí sochy zvierat v životnej veľkosti. Nie sú to však klasické sochy, ale umelecké diela vytvorené z kovošrotu. Na túto výstavu boli zužitkované nepotrebné kusy kovov, ktorým vdýchol život bývalý cukrovar v Starom Městě pri Uherskom Hradišti.

Výstavu môžete navštíviť až do 26. mája a je súčasťou vstupného všetkých hradných okruhov. Spolu 14 zvierat v životnej veľkosti môžete nie len obdivovať, ale sa ich aj dotknúť a prečítať si o nich zaujímavé informácie. Každé zviera má vlastné meno a prekvapí vás svojou detailnou prepracovanosťou, pretože majstri kováči z Čiech na nich doslova vytesali každý malý detail. 

Galéria: 4 fotky

Návštevníci sa budú môcť pozrieť do očí gorile Minerve, vzhliadnuť k mláďaťu žirafy Dakote, pohladkať si krokodíla Krokouša, koňa Čika, korytnačku Žofku, supa Maximiliána, labuť Lidušku, plameniakov Rozárku a Júliu, veveričku Žanetu alebo výra Alberta, sadnúť si na geparda Fialku, vlka Ferda, muflóna Bořivoja či pásavca Amiga. Všetky sú úžasné, čo kus, to originál. “ uvádza Trenčianske múzeum na svojich stránkach.

Výstava KOVOZOO prináša možnosť odniesť si krásny zážitok, ale aj originálne fotografie. Inšpirujte sa myšlienkou ako spraviť z nepotrebného užitočné!




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu