Používate Apple či Samsung? Výsledky najnovšieho prieskumu výkonnosti smartfónov vás prekvapia


Foto: Používate Apple či Samsung? Výsledky najnovšieho prieskumu výkonnosti smartfónov vás prekvapia Foto: canva.com

Je lepší Apple alebo Samsung? To je vojna, ktorú medzi sebou vedú používatelia obidvoch značiek telefónov. Výkonnosť všetkých výrobcov smartfónov monitorovala spoločnosť Canalys, ktorá zverejnila rebríček najvýkonnejších smartfónov na trhu za prvý štvrťrok súčasného fiškálneho roku, píše portál techbyte.sk.

Viaceré značky aktuálne zavádzajú novinky a vo veľkom využívajú napríklad umelú inteligenciu. „V oblasti AI sa aktuálne činí mnoho výrobcov, pričom každý z nich uplatňuje vlastný prístup. Jedinou výnimkou, teda aspoň zatiaľ, je Apple,“ uvádza portál techbyte.sk s tým, že by sa to mohlo zmeniť s nadchádzajúcou konferenciou WWDC, kde by Apple malo priniesť funkcie umelej inteligencie do iPhonov spoločne so systémom iOS 18.

Práve umelá inteligencia pomáha niektorým predajcom v náraste svojho podielu na trhu. Samsung tak mal napríklad zvýšiť predaj radu Galaxy S24, ktorý prekonal výkon svojho predchodcu.

Kto je favorit?

Najvyššiu výkonnosť v uplynulom kvartáli potvrdil opäť juhokórejský výrobca Samsung. Ten dosiahol až 20-percentný trhový podiel. V prepočte to znamená, že každý piaty smartfón, ktorý sa na svete predá, nesie značku Samsung. Napriek tomu, že skončil prvý, v medziročnom porovnaní si pohoršil o dve percentá.


Druhé miesto obsadil americký Apple, ktorý si zaistil 16-percentný trhový podiel. V porovnaní s minulým rokom však prepadol o 5 percent.

Prekvapením bol 14-percentný trhový podiel predajcu Xiaomi. Umiestnil sa na treťom mieste, za Apple tak zaostáva len o dve percentá. Je dosť možné, že značku Apple konkurent z Číny v najbližších mesiacoch predbehne.

Foto: Canalys


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu