Od mája jazdia po kraji opäť cyklobusy. Odvezú vás cez víkendy, aj cez sviatky


Foto: Od mája jazdia po kraji opäť cyklobusy. Odvezú vás cez víkendy, aj cez sviatky
Galéria: 7 fotiek
Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

Polovica cesty cesty na bicykli a polovica v cyklobuse. Trenčiansky kraj vám umožní spoznať aj vzdialenejšie trate a cyklotrasy. Stále obľúbenejšia služba umožňuje precestovať na bicykli krásy kraja rodinám s deťmi, ale aj seniorom, či úplným začiatočníkom. S obsluhou bicykla vám pomôže vodič autobusu alebo jeho pomocník, nemusíte sa obávať, že nezvládnete manipuláciu s bicyklom.   

Trenčianska župa zabezpečuje prevádzku cyklobusov v spolupráci s dopravcom SAD Trenčín už ôsmy rok a každým rokom sa snažia službu vylepšiť. K cyklobusom tento rok pribudne novinka - turistický autobus, čo predstavuje posilnené spojenie do dvoch destinácií. Ide o posilnené autobusové spojenie medzi Ilavou a dvoma turisticky obľúbenými destináciami – Vršatcom a Čičmanmi.

Galéria: 7 fotiek

Uplynulý rok prepravili spolu až 439 bicyklov a záujem stále narastá. Turistov s bicyklami je možné prepravovať len na spojoch označených v cestovnom poriadku symbolom bicykla.

Za prepravu jedného bicykla zaplatíte symbolické 1 euro a môžete si užiť dobrodružstvo na dvoch kolesách. „Pri nástupe do vozidla nahlásite vodičovi prepravu bicykla. Bicykel umiestňuje na cyklovlek obsluha autobusu za možnej pomoci majiteľa bicykla. Pri vystupovaní s bicyklom cestujúci upozorní vodiča, že vystupuje s bicyklom. Na zastávke si vyzdvihne svoj bicykel z cyklovleku pod dohľadom obsluhy autobusu,“ informuje SAD Trenčín.


Spoje budú aj tento rok premávať každú sobotu, nedeľu aj počas sviatkov na overených trasách:

Trenčín – Mníchova Lehota – Trenčianske Jastrabie – Dubodiel – Bánovce nad Bebravou

Trenčín – Dubnica nad Váhom – Ilava – Horná Poruba – Valaská Belá – Nitrianske Rudno.

Pozrite si prehlaď cestovného poriadku od mája do septembra 2024 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu