Najvyšší strop na svete? Nachádza sa na terase v prievidzskej galérii


Foto: Najvyšší strop na svete? Nachádza sa na terase v prievidzskej galérii
Galéria: 8 fotiek
Foto: Trenčiansky samosprávny kraj

Známa galéria Jabloň v Prievidzi tradične otvorila svoje brány návštevníkom. V poradí  6. ročník otvorili podľa tradície 1. mája počas sviatku pracovného pokoja. Toto otvorenie bolo však výnimočné, pretože galéria sprístupnila novú vyhliadkovú terasu.

Súčasťou terasy je pochôdzna strecha, z ktorej je dychberúci výhľad na celé mesto a dokonca aj na Bojnický zámok a zeleň v okolí mesta. Slávnostné zahájenie sezóny a zároveň sprístupnenie terasy si prišli pozrieť mnohí návštevníci, obyvatelia Prievidze a výhľad si nenechali ujsť ani rodičia s deťmi.

Galéria: 8 fotiek

Terasa bude slúžiť aj na rôzne kultúrne podujatia a koncerty, ktoré s touto panorámou v pozadí budú naozaj jedinečné. „Sprístupnili sme terasu, ktorá je javiskom s najvyšším stropom na svete – nebom. Plánujeme tu organizovať rôzne aktivity či koncerty a pevne verím, že sa stane príjemným miestom, kde budú ľudia radi chodiť. Vyhliadková terasa bude prístupná pre verejnosť v otváracích hodinách Múzea Vtedy,“ povedal pre TSK riaditeľ galérie Michal Dobiaš.


Galéria má pritiahnuť návštevníkov a spestriť kultúrny život v meste. Jej využitie bude mať široký záber, aby pritiahlo všetky vekové kategórie od detí až po seniorov. Prevádzkovatelia stále hľadajú možnosti využitia a plánujú nové riešenia ako terasu zatraktívniť. Slávnostného otvorenia sa zúčastnil aj župan Jaroslav Baška. „Som rád, že si budova bývalého učilišťa našla využitie na kultúrno – kreatívne centrum. Prajem Galérii Jabloň, nech sa jej darí tak dobre ako doteraz, a dúfam, že touto vyhliadkovou terasou si priláka ešte viac návštevníkov,“ poprial prevádzkovateľom počas slávnostného otvorenia.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu