Koncert, vernisáž, divadlo alebo kvíz: To všetko vás čaká na februárových podujatiach v Hviezde


Foto: Koncert, vernisáž, divadlo alebo kvíz: To všetko vás čaká na februárových podujatiach v Hviezde Foto: hviezda.eu, muzateatro.sk

V trenčianskom Kultúrno–kreatívnom centre Hviezda podporujú záujem o kultúru v regióne prostredníctvom širokej ponuky voľnočasových aktivít. Na február si pripravili naozaj pestrú ponuku podujatí, z ktorých si vyberie každý. Hviezda tak spája umelcov, pedagógov, tvorcov a divákov.

Klarinetové duetá 

Róbert Šebesta a Ronald Šebesta budú hlavnými protagonistami ďalšieho koncertu Klubu priateľov vážnej hudby v Trenčíne. V špeciálnom koncerte zaznie v nedeľu 11. februára o 18:00 hod. altové chalumeau, klasicistický klarinet a basetový roh.

Cieľom občianskeho združenia Klub priateľov vážnej hudby v Trenčíne je podpora aktivít spätých s klasickou hudbou, ktorú predstavujú trenčianskej verejnosti. Cena vstupenky je 10 eur a pre členov klubu 7 eur. Vstupenky na podujatie kúpite online, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo na mieste.

Peter Lehocký – vernisáž

Od štvrtka 15. februára začne o 18:00 hod. vernisáž výstavy kresliara, maliara, dizajnéra, textilného výtvarníka, ale aj sochára a tvorcu objektov, a to rodeného Trenčana Petra Lehockého, ktorá je poctou k jeho životnému jubileu.

V rokoch 1981-1988 Peter Lehocký realizoval významné práce, ako je osvetlenie kolonády v Mariánskych Lázňach, osvetlenie Františkánskej záhrady a zámku Trója v Prahe a Medickej záhrady v Bratislave. Druhou najdôležitejšou oblasťou jeho tvorby je holografia. Ako prvý na Slovensku začal od roku 1986 experimentovať a vytvárať prvé hologramy,“ píše sa na webe Hviezdy.


Rozsah jeho tvorivého zamerania približujú aj poetické kresby, ktoré evokujú rytmus a harmóniu vládnucu vo svete prírody. Sochárske diela tvoria záverečný okruh jeho všestrannej tvorby. Výstavu si môžete pozrieť do piatka 15. marca, vstup je zdarma.

Pavol Seriš: Takt

Divadelné predstavenie bude o etikete aj o tom, či je vôbec ešte aktuálna. Dokáže vyhlásený expert na etiketu a jeho asistentka svojou svojráznou metódou vytesať z neotesanca slušného človeka? A kto je to vlastne slušný človek? To zistíte v piatok 16. februára o 19:00 hod. v Hviezde.

Divadlo vám ukáže premenu spoločenského analfabeta na majstra taktu a sociálneho básnika. Cena vstupenky je 12 eur v predpredaji a 15 eur na mieste. Vstupenky kúpite online, v Kultúrno-informačnom centre alebo pred predstavením.

Divadelná komédia Účet

Trojica skúsených hercov Ady Hajdu, Lukáš Latinák a Róbert Jakab vás vtiahne do divadelnej komédie, ktorá začína exhibíciou veľkého ega a končí skúškou kamarátstva. Komédia o mužoch, ktorí si myslia, že rozumejú ženám, ale nerozumejú ani sami sebe bude v pondelok 19. februára o 19:00 hod.

Nejde o klasickú komédiu so vzťahovou zápletkou, ale o sondu do mužského sveta, jeho logiky, absurdity, ale aj pravidiel, ktoré by sa nemali porušovať. Divadelná inscenácia Účet vznikla adaptáciou francúzskeho originálu Cleménta Michela.


Cieľom našej inscenácie je situácie v texte povýšiť a rozohrať. Kvalitné herecké obsadenie a energia všetkých aktérov je toho zárukou. Zvlášť herecké obsadenie je veľkým prísľubom pre túto inscenáciu. Na detailoch postavené komediálne herectvo a súhra sú pre túto trojicu charakteristické,” uviedli tvorcovia.

Cena vstupenky je 19 eur, môžete si ju kúpiť online, v Kultúrno-informačnom centre alebo pred predstavením.

Klubové kino – Biela na bielej

Film je vo forme video denníka a dokumentuje pobyt režisérky na poľskej antarktickej stanici, kde v roku 2017 nakrúcala film FREM (2019), ktorého hlavnou postavou je umelá neurónová sieť. Autorka počas pobytu vedie rozhovory s umelou inteligenciou, ktoré sa dotýkajú zmyslu života a odhaľujú spôsob myslenia zbaveného ľudskosti.

Biele na bielom je pokusom o vyjadrenie zážitku dočasného pozorovateľa, ktorý sa ocitne v nedotknutej prírode. Film bude sprevádzať diskusia. Cena vstupenky: 5 eur v predpredaji, 8 eur na mieste. Film sa odohrá v pondelok 26. februára o 18:00 hod.


Kvíz Ďalej 

V utorok 27. februára prebehne o 18:00 hod. moderovaná zábavná kvízová show s Lacom Laurinčíkom. Kvíz prinesie 100 otázok z rôznych oblastí, ku ktorým vám moderátori dajú vtipné a rafinované nápovedy. Cena vstupenky je 6 eur v predpredaji a na mieste 9 eur.

Toni Wolff zisťuje, že prerobila milióny

V stredu 28. februára o 12:45 hod. vás Hviezda pozýva na besedu s Bet Moth, kde sa dozviete viac zo života inšpiratívnej výtvarníčky a o jej ceste k úspechu. Vstup na besedu je zdarma. V prípade záujmu kontaktuje Martinu Slivkovú na mailovej adrese: martina.slivkova@trencin.sk.

O 19:00 hod. začne najnovšia inscenácia nezávislého divadla Uhol_92 s názvom Toni Wolff zisťuje, že prerobila milióny. V rámci výskumu spoločenskej a osobnej zraniteľnosti sa tvorivý tím dostáva k téme konšpiritualizmu. Inscenácia je zároveň formálnym experimentom.

Vzniká paralelne v dvoch rôznych hereckých naštudovaniach mužských rolí – v podaní Jakuba Jablonského (verzia Carl) alebo Petra Tilajčíka (verzia Emma). Každá z verzií prináša rovnaký dejový oblúk, ale s konkrétnym obsadením sa mení optika a s tým spojené gendrové a vzťahové nuansy,“ priblížili organizátori.

Cena vstupenky: 10 eur v predpredaji a 12 eur na mieste.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu