FOTO: Trenčiansky kraj je pre turistov obrovským lákadlom. Ktoré miesta mali rekordnú návštevnosť?


FOTO: Trenčiansky kraj je pre turistov obrovským lákadlom. Ktoré miesta mali rekordnú návštevnosť?
Galéria: 6 fotiek
Foto: tsk.sk

Leto v Trenčianskom kraji bolo naozaj úspešné, nárast a rekordnú návštevnosť hlásia historické pamiatky aj kultúrne zariadenia. Počas troch letných mesiacov vzrástla návštevnosť o 7,5 percent oproti letu 2022, dominantnými boli najmä domáci návštevníci.

Celkovo bolo dovolenkárov v kraji takmer 120-tisíc, oproti minulému roku sa zvýšil aj počet prenocovaní o viac ako 25-tisíc. Ubytovacie zariadenia v regióne zaevidovali vyše 445-tisíc prenocovaní.

Naďalej sa budeme snažiť vyvíjať aktivity na podporu domáceho turizmu, jednou takou bol aj nedávno ukončený letný projekt s názvom Po stopách škriatka Trenčanka, ktorý inšpiroval rodiny s deťmi k spoznávaniu Trenčianskeho kraja a vyslúžil si veľmi pozitívne reakcie,“ zhrnul zastupujúci výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Pavol Štefčík.


Vyššie čísla návštevnosti zaznamenal počas leta Trenčiansky hrad, no okrem neho sa pozitívnymi štatistikami môže pochváliť aj Bojnický zámok. Počet návštevníkov sa zvýšil na Čachtickom hrade aj na hrade Beckov.

Župa na svojom webe informovala, že fenoménom v kraji bola v letných mesiacoch najmä cyklistika, pričom najobľúbenejšou z cyklotrás bol úsek vedúci popod Skalku. Prešlo ním 114 208 cyklistov, najviac ich však bolo počas augusta. Úspešnú sezónu mala aj trojica kúpeľov v kraji – Trenčianske Teplice, Nimnica a Bojnice.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu