Prievidzské gymnázium sa dočká revitalizácie. Čo všetko je v pláne obnovy?


Foto: Prievidzské gymnázium sa dočká revitalizácie. Čo všetko je v pláne obnovy? Foto: prievidza.sk

Mesto Prievidza podpísalo zmluvu so spoločnosťou INO Buildings s. r. o. na vyhotovenie projektovej dokumentácie k revitalizácii verejného priestoru pred Gymnáziom V. B. Nedožerského. Celková cena je vo výške 24 450 eur.

Mesto ešte v lete minulého roka nechalo spracovať architektonickú štúdiu, ktorú vypracovali študentky Fakulty architektúry a dizajnu STU, projektová dokumentácia bude podľa zmluvy vypracovaná v súlade s ňou,“ dodáva mesto na svojom webe.

Návrh počíta s odstránením prednej časti oplotenia so vstupnou bránou, čo umožní vytvoriť reprezentatívny priestor pred budovou. Súčasťou návrhu je aj umiestnenie bezbariérovej rampy, ako aj oddychovej zóny pre študentov. Škola by tam mohla realizovať aj určité formy vyučovania.

Našim zámerom je zatraktívnenie verejného priestoru medzi obchodným domom a budovou gymnázia, ktorý je v súčasnosti vizuálne nezaujímavý a neponúka dostatočný nástupný a rozptylový priestor pre študentov,“ uviedol viceprimátor Michal Dobiaš.

Uprednostnený bude chodec, a preto je táto časť riešená ako pešia zóna. Nebudú tak vznikať kolízie s vozidlami. Obslužná cesta k prevádzkam je navrhovaná ako zásobovacia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu