Policajná akcia odhalila piatich opitých cyklistov


Foto: Policajná akcia odhalila piatich opitých cyklistov Foto: Facebook/Polícia SR – Trenčiansky kraj

Policajti vykonali na celom území Trenčianskeho kraja štvorhodinovú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi ako sú cyklisti či kolobežkári. Preverovali tiež vodičov motocyklov a ich spolujazdcov, ako aj dodržiavanie zákazu jazdy pod vplyvom návykových látok.

Počas štyroch hodín odhalili celkovo 82 priestupkov, pričom 75 z nich vybavili na mieste v blokovom konaní. Strážnici mali poväčšinou šťastie na zodpovedných motoristov, keďže neobjavili žiadneho vodiča pod vplyvom alkoholu. Narátali však piatich cyklistov, ktorí vstúpili do premávky pod vplyvom alkoholu.

Traja boli oznámení na príslušný dopravný inšpektorát, nakoľko nafúkali cez 1 promile alkoholu. Dvaja cyklisti boli vybavení  na mieste v blokovom konaní,“ vysvetlili policajti Trenčianskeho kraja v príspevku na sociálnej sieti. 

Príslušníci Policajného zboru naďalej žiadajú verejnosť o zodpovednosť a o to, aby jazdili len s jasnou hlavou. Keďže opakovane evidujú nezodpovedných účastníkov premávky, v podobných kontrolách budú pokračovať aj v budúcnosti. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu