Bývalý domov dôchodcov ponúka teraz kúpeľné mesto na predaj. Záujemca o budovu bude musieť siahnuť hlboko do vrecka


Foto: Bývalý domov dôchodcov ponúka teraz kúpeľné mesto na predaj. Záujemca o budovu bude musieť siahnuť hlboko do vrecka Foto: Marián Michalko

Budova, ktorá v minulosti slúžila ako Centrum sociálnych služieb a od roku 2020 ako byty druhej kategórie, kde svoje útočisko malo niekoľko ľudí v seniorskom veku, je na predaj.  Samospráva zmluvy s nájomcami minulý rok nepredĺžila, tí si museli nájsť náhradné ubytovanie a mesto, ktoré je vlastníkom budovy, vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž o najvhodnejší návrh na uzatvorenie kúpnej zmluvy na predaj nehnuteľnosti – bytového domu s pozemkom. Mesto Trenčianske Teplice o tom informovalo na svojich stránkach.


Budovu podľa vyjadrenia mesta sužovali plesne, mala problémy s elektrikou, hrozilo riziko požiaru a pre starého človeka bolo bývanie v nej nielenže nedôstojné, ale absolútne nezlúčiteľné. Samospráva ju teraz ponúka za minimálnu kúpnu sumu 409 900 eur. Ako mesto na svojich stránkach uviedlo, lukratívna nehnuteľnosť v centre mesta bola znaleckým posudkom zo dňa 19.10.2023 ohodnotená na 382 000 eur.

Písomné návrhy je potrebné doručiť  v termíne od 15.03.2024 do 15.04.2024 do 12:00 hodiny. „Vyhodnocovanie ponúk sa uskutoční 16.04.2024 o 15:00 hodine v zasadačke mestského úradu. Okrem členov výberovej komisie sa tohto procesu môžu zúčastniť aj poslanci  a samotní navrhovatelia, ktorí sa preukážu dokladom totožnosti, respektíve uchádzačom splnomocnení zástupcovia,“ upresnilo mesto v súťažných podmienkach s tým, že za najvhodnejší návrh bude vyhlasovateľ považovať ten, ktorý splní všetky súťažné podmienky určené vyhlasovateľom a výška cenovej ponuky bude najvyššia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu