FOTO: Šedivým múrom vdýchol nový život. K svákovi Raganovi pribudol na brezovskom kúpalisku ďalší velikán


FOTO: Šedivým múrom vdýchol nový život. K svákovi Raganovi pribudol na brezovskom kúpalisku ďalší velikán
Galéria: 2 fotky
Foto: archív mesto Brezová pod Bradlom

Talentovaný umelec Lukáš „Lukero“ Krč sa opäť predviedol. Ošarpané múry brezovského kúpaliska mení na umelecké artefakty. K portrétom miestnej celebrity Sváka Ragana, či architekta Jurkoviča alebo ikonickej tetušky Judity Pašmíkovej, pribudla v meste ďalšia maľba z rúk nadaného umelca.


„Na múre brezovského kúpaliska môžete obdivovať novú maľbu od Lukero Handmade Work Namaľovaná bola na počesť účastníka SNP, bývalého politického väzňa a bojovníka proti fašizmu a komunizmu Branislava Tvarožka,“ informovalo mesto Brezová pod Bradlom na svojich stránkach.


Samotný umelec doplnil, že maľba sprejmi mu trvala 6 hodín. Lukáš Krč, ktorý je približne od roku 2012 známy pod pseudonymom Lukero, sa venuje maľovaniu od detstva. Pochádza z Myjavy. Tam navštevoval Základnú umeleckú školu.  


Na strednej škole v Bratislave vyštudoval  odbor reprodučkná maľba a dekoračná tvorba. Na svojom konte ma viac ako 500 dokončených obrazov, zúčastnil sa viac ako 300 umeleckých udalostí. Maľuje akrylom, akvarelom, sprejmi, venuje sa aj kresbe 3D perom, kresbe uhlíkom, pastelom, fixami, ceruzkami a experimentuje aj s maľbou svetlom a aj maľbou dymom na sklo.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu