Zážitok bez platenia. Prehliadka Bojnického zámku úplne zadarmo už zajtra


Foto: Zážitok bez platenia. Prehliadka Bojnického zámku úplne zadarmo už zajtra Foto: Marián Michalko

Jedinečná príležitosť na prehliadku jedného z najromantickejších miest úplne zadarmo. Tak ako minulý rok, aj v roku 2024 je možné  využiť bezplatný vstup do vybraných múzeí vrátane Bojnického zámku. „Čaká nás prvá streda v mesiaci a s ňou aj bezplatný vstup na prehliadku,“ avizoval zámok na svojich stránkach.

Ak si chcete zaistiť svoj vstup a využiť výhodu bez čakania, stačí si zabezpečiť vstupenku online priamo na webe Bojnického zámku. Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky poskytuje voľné vstupy do svojich organizácií za účelom zvyšovania návštevnosti a dostupnosti kultúrnych služieb verejnosti.

Bezplatné prvé stredy v mesiaci nahradili doterajšie prvé nedele v mesiaci. Ako informoval rezort kultúry na svojich stránkach,  zmena dní je iniciatívou samotných múzeí, podľa vedení týchto inštitúcií je pracovný deň ideálnejšou voľbou ako nedeľa.  „Jedným z cieľov tohto kroku je podporiť návštevnosť najmä zo strany študentov, študentiek a školopovinných detí v rámci výučby a vzdelávania,“ informovalo ministerstvo na svojich stránkach.

Bojnický zámok patrí k najstarším a najvýznamnejším pamiatkam na Slovensku. Prvá písomná zmienka o existencii hradu je z roku 1113. Jeho súčasťou je aj prírodná travertínová jaskyňa s priemerom 22 metrov a výškou 6 metrov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu