Na Slovensku môžu vzniknúť nové dopravné ihriská. Zaplatia ich príjmy z povinného poistenia áut


Foto: Na Slovensku môžu vzniknúť nové dopravné ihriská. Zaplatia ich príjmy z povinného poistenia áut Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) prichádza so zaujímavou iniciatívou. Chce, aby vláda časť príjmov z povinného poistenia áut vyčlenila na stavbu dopravných ihrísk. Organizácie by mali najskôr vzniknúť v krajských a okresných mestách, neskôr aj vo väčších dedinách.

Podľa prezidenta ZMOS-u Jozefa Božika by na granty pre dopravné ihriská chceli vyčleniť pätinu prostriedkov, ktoré získava z povinného zmluvného poistenia ministerstvo vnútra. Ministerstvo získava osem percent z celkového výťažku. Sumu za rok odhadol na štyri až päť miliónov eur.


Vďaka týmto peniazom by sa mohlo postaviť za rok od 30 do 50 ihrísk. O požiadavke chce ZMOS rokovať s ministerstvom financií. Návrh predstavil spolu so šéfom Ústredného automotoklubu Slovenská republika Jurajom Smrečanom. Práve táto organizácia mala s výzvou prísť. Navrhol aj rodinné víkendové aktivity orientované na bezpečnosť cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu